top of page
  • oonahosia

Jakamistalouden evankelistat

Jakamistalous on viime vuosina saanut paljon huomiota maailmalla. Tämä postaus esittelee toimijoita, jotka ovat etulinjassa luomassa ilmiölle näkyvyyttä ja edistämässä sitä globaalilla tasolla.

OuiShare


OuiShareCollaborative Lab


Collaborative Consumption

Collaborative Lab on yksityinen yritys, joka tarjoaa muun muassa konsulttipalveluita jakamistalouden startupeille ja hallinnoi collaborativeconsumption.com -sivustoa. Sivusto kokoaa yhteen jakamistalouteen liittyvää uutisointia ja pitää myös yllä hakemistoa jakamistalouden startupeista ja muista toimijoista. Yrityksen voimahahmo on Rachel Botsman, jakamistalouden kenties merkittävin mielipidejohtaja. Botsman julkaisi vuonna 2010 yhdessä Roo Rogersin kanssa hittikirjan What’s Mine is Yours – The Rise of Collaborative Consumption, joka toi jakamistalousilmiön ensi kertaa suuren yleisön tietoisuuteen. Botsman on sen jälkeen kiertänyt ympäri maailmaa puhumassa asiasta, julkaissut paljon lisää materiaaleja ja antanut haastatteluita käytännössä kaikille merkittäville medioille. Myös Botsmanin kollegat Lauren Anderson ja April Rinne ovat usein näkyvästi esillä jakamistalouteen liittyvissä asioissa.

Shareable


Shareable

Shareable on voittoa tavoittelematon amerikkalainen mediaorganisaatio, joka julkaisee verkkolehteä, järjestää tapahtumia ja kokoaa myös erilaisia jakamistalouteen liittyviä raportteja ja julkaisuja. Shareable oli ensimmäinen toimija, joka ryhtyi käyttämään sittemin yleistynyttä “sharing economy” -termiä kuvaamaan tätä uutta talousilmiötä. Organisaation voimahahmo on sen perustaja Neal Gorenflo.

The Mesh


The Mesh


Peers


Peers

Crowd Companies


Crowd Companies


The People Who Share


The People Who Share
P2P Foundation


P2P Foundation

European Sharing Economy Coalition


European Sharing Economy Coalition
3 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page